Riborquestra

Riborquestra

Orquestra infantil Ribermúsica

Després que els tallers Tantarantan! i Ve-Ri-No-Tek arribessin a un bon nivell d’estabilitat, l’octubre del 2009 Ribermúsica inicia un nou camí a través de la formació d’una orquestra on els infants i joves aprenen música directament des de l’instrument i l’agrupació. Cada setmana els participants tenen una hora de classe en grup d’instrument (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta i clarinet) i una hora d’assaig d’orquestra on es troben amb tots els altres instruments al Casal de Barri Pou de la Figuera.

La Riborquestra ha esdevingut el motor de tot el projecte socioeducatiu i s’inspira en el Sistema de Orquestas Infantiles y Juveniles de Venezuela que promou la Fundació Abreu. Destaca la convivència de diferents edats en els grups participants, la cessió a temps complet dels instruments a les famílies i la significativitat que prén l’experiència de l’orquestra.

Aquest projecte és possible gràcies al suport de la Fundación Ariane de Rothschild.

Professors

Peter John Bacchus (Estats Units)
Director/professor de flauta
Flautista, pedagog i compositor amb dilatada experiència en direcció de formacions. Director del Grup 21.

Laia Serra (Catalunya)
Violí
Violinista, pedagoga, gestora cultural i experta en community music; co-creadora de Comusitària i membre del grup Xazzar.

Borja Mascaró (Illes Balears)
Violí
Violinista, membre de l’Orquestra de Càmara Illa de Menorca i col·laborador de l’Orquestra de Càmara del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Soledad Vicente (Catalunya)
Viola
Violista i cantant de clàssic; col·laboradora regular a diferents orquestres professionals espanyoles.

Montserrat Colomé (Catalunya)
Violoncel
Violoncelista fundadora i directora artística del grup Sants Barroc; formada com a mestre suzuki al British Suzuki Institute de Londres, ha format part de l’equip pedagògic dels barris de Kensington i Chelsea de Londres.

Òscar Antolí (Catalunya)
Clarinet
Clarinetista, pedagog; co-organitzador del camp de treball internacional artístic Mirart i membre del grup Tazzuff.

Clara Cuadern (Catalunya)
Pianista
Estudiant de grau professional al Conservatori de Música del Liceu i d’educació social a la Universitat de Barcelona; professora de piano de “l’Escoleta”.

Instruments
Violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera i clarinet

Edat
de 6 a 20 anys

Dia, hora i lloc
Flauta i clarinet: dilluns de 17.30 a 19.00 h. a l’escola Cervantes (C. Sant Pere més Baix, 31 – Barcelona)
Violí: divendres de 17.30 a 18.30 h. al Centre de dia de gent gran Sèquia (C. Sèquia, 7 – Barcelona)
Viola: divendres de 17.30 a 18.30 h. a RAI (C. Carders, 12 – Barcelona)
Violoncel: divendres de 17.30 a 18.30 h. al local de l’Associació de Veïns i Comerciants de Santa Caterina (C. Sèquia, 1 – Barcelona)

Classe col·lectiva de la Riborquestra: divendres de 18.45 a 19.45 h. al Casal de Barri Pou de la Figuera (C. Sant Pere més Baix, 72 – Barcelona)

Inscripció
Totes les nostres classes de música són gratuïtes i accessibles. Si voleu inscriure-us o rebre més informació sobre Riborquestra cliqueu aquí.