Projecte Artísticocultural

Projecte Artísticocultural

La interdisciplinarietat, porta oberta a la normalització de la Cultura com el gran element social

El Festival de Tardor Ribermúsica ha generat tot un seguit de propostes derivades de molt diversa tipologia que han tingut la interdisciplinarietat com a gran vertebrador. En aquest procés ha estat deteminant el poder catalitzador del fet musical i seva la capacitat per a contenir les altres disciplines artístiques.

Més enllà del barri de la Ribera, aquest calaix de sastre ha tingut com a escenari la ciutat de Barcelona i diversos municipis de Catalunya. En destaquen el Cicle de Concerts a les Galeries d’Art, les activitats divulgatives a les obres socials de les caixes catalanes, les activitats en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, els concerts per municipis en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, el cicle ‘Músiques de Pas’ al Museu Agbar, diversos concerts al Palau de la Música Catalana, activitats lúdico-culturals a centres comercials i altres actes puntuals com l’Homenatge Ciutadà a Jaume Aragall.

La seva ordenació he permès instituir el Projecte Artísticocultural de Ribermúsica, preàmbul de les activitats educatives que conformaran el “tot Ribermúsica” i seran una aportació decisiva a la normalització de la Cultura com el gran element social.

El programa artístic de Ribermúsica s’ha enriquit darrerament amb Riberdansa, un moviment coreogràfic adscrit a la Fundació que representa un nou pas endavant en el desenvolupament de la interdisciplinarietat.